Prawie w każdym domu robi się z "pekinki" surówkę ja chce pokazać Wam jeden z moich przepisów na nią :)
Składniki:
1 mała kapusta pekińska
1 zielona i żółta papryka
1 puszka kukurydzy
3 średnie ogórki kiszone
Sos:
3 łyżki oleju i wody przegotowanej zimnej
łyżeczka ziół prowansalskich
szczypta papryki czerwonej słodkiej i wegety (do smaku)
Przygotowanie:
Kapustę obieramy z pierwszej warstwy liści, kroimy w z dłuż na pół i kolejny raz na pół. Następnie szatkujemy.
Paprykę wrzucamy do kapusty i delikatnie mieszamy.
Kukurydzę należy odcedzić i dodać do już gotowych składników.
Ogórki przekrajemy w z dłuż na pół, następnie kroimy w cieniutkie paseczki i kostkę.
Dodajemy do całości i mieszamy wszystko razem.
Składniki na sos mieszamy ze sobą, polewamy surówkę i mieszamy.
I gotowe! Smacznego :)
jem jem i nie umiem sie najesc :P Boze oby tylko szlo w cycki no ewentualnie w dupe ale nie w brzuch :p
OdpowiedzUsuńczekam z niecierpliwoscia na kolejne przepisy :)