Wiem długo mnie nie było ale za to mam przepis na jedno z moich ulubionych dań ;)
Składniki:
Opakowanie makaronu typu spaghetti
2 cebule
0,5 kg mięsa mielonego wiepszowo-wołowego
Margaryna do smażenia (niewiele, bo mięso puści też tłuszcz)
Sos:
4 łyżeczki przecieru pomidorowego
1 ketchup 500g
Do smaku:
maga, wegeta,sól,pieprz,papryka słodka,zioła prowansalskie
Ser starty do posypania na wierzch. Ja osobiście używam goudy, bo smakuje mi najbardziej :)
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na margarynie.
Mięso dodać do cebuli i rozdrobnić drewnianą łyżką tak by nie powstały kawałeczki. Smażymy ciągle mieszając.
Do usmażonego mięsa z cebulą dodajemy przecier, ketchup i doprawiamy do smaku. Dusimy prze chwilę mieszając.
Bon Appetit!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz